lördag 22 mars 2008

John Rambo är soptrollet














Idag har vi varit i månen. Jo, i månen. I alla fall enligt A. En blå måne var det. Det gick även ett blått tåg igenom det. Fram och tillbaka. Kungsträdgården och Hjulsta. Hit och dit åkte blåtåget men utan proggen. Vi tog blåtåget genom det blåa månlanskapet till Sumpan, där åkte vi hissraketen upp till jorden igen för att fortsätta äventyret med pendeltåget mot mormor och morfar.

Ett äventyr var det verkligen, för A hade skattjakt. Påskharen hade varit framme och gett A en massa ledtrådar. Förhoppningen var ju att i slutändan hitta ett ägg. Inget kokt eller löskokt ägg som A sa utan ett stort ägg fyllt med godis. Påskharen var så klurig att han strött ut ledtrådarna längs hela resan till mormor och morfar. Lapparna låg tex under tunnelbanesätet, fastklämd på bussen, i fickan i pappas jacka, i skon, bland mormor och morfars smultron, under eken, på röda skottkärran... ja, det var lappar lite här och där runt på stan men slutligen låg det ett ägg i mormor och morfars brevlåda. Wiiiieeeee... lycka!

Visste ni förresten att soptrollet finns på en jätteaffisch i tunnelbanan? Inte? Han ser tydligen ut som bilden ovan. A tyckte det var klockrent.

Inga kommentarer: