tisdag 22 juli 2008

Hemma bra men borta bäst

Hemma. Jag, A och F är hemma. Vi är hemma efter vårat lilla äventyr uppe i norr. Man brukar ju säga "Borta bra men hemma bäst" men jag vete tusan.

Ja, lugn nu Kjell-Ivar och Margareta vi tänker inte flytta in hos er även om vi har haft det underbart. (Tack ännu engång för att vi fick komma till er.) Det jag menar är att när vi lämnade denna norrländska idyll bakom oss och seglade ner mot Bromma flygplats tänkte jag bara "Ånej, nu är man här igen!" Speciellt när bilen närmade sig den södra förorten som jag bor i, då undrade jag verkligen vad jag håller på med. Här kan man ju för tusan inte bo. Det är ju så otroligt fult.

Kl 07.00 blev jag ännu ner övertygad om att mitt hem befinner sig på fel ställe. Vaknade inte till F eller A utan till de satans grävskoporna och till någon maskin vars enda uppgift är att trycka ner och vibrera sand. Hela sängen darrade och då har jag ingen lyxig säng med inbyggd masagefunktion. Tänderna skallrar. Höfterna skallrar. Har inte byggjobbare semester? Aldrig någonsin? Kan de inte bara ta en time-out och sätta sig under ett parasoll och ta en bira?

Jag är så trött. Suck! Jag har precis kommit hem men vill genast iväg. Jag vill ha lugn och ro.

Det är jobbigt, att inte trivas där man bor. För det är alltid hit jag återvänder. Jag återvänder efter semestern, utflykten, äventyret, dagiset, jobbet till ett hem som ligger på fel ställe. Det kan ju inte vara rätt. Innanför väggarna trivs jag ganska bra, lite små grejer som jag vill fixa till men annars är allt okej. Öppna spisen är ju mer än okej.

Det är när jag tittar ut. När jag öppnar fönstret eller balkongdörren. Allt är fult och bullrigt. Det låter hela tiden. Alla möjliga utryckningsfordon, bilar och byggmaskiner. Det är då det kryper i kroppen. Jag trivs inte när jag ska gå ut med ungarna. Vart ska de vara? De bygger ju bort varenda grönplätt som finns här. Det är nästan så att jag får panik. Nej, jag vill bara bort igen. Jag vill verkligen inte bo här.

K, vi måste verkligen ta våra körkort och ta vårat pick och pack och dra bort från stan. Uuuuut på landet, det är där jag vill bo.

Inga kommentarer: