måndag 7 januari 2008

Måndag, tillbaka till vardagen

Slut på jul och nyårshelgernas gottande. Jag saknar det redan och det har inte ens gått ett dygn. Går fram till kylen, öppnar, åhh det har inte fyllts på sen jag kollade sist. Bäst att titta i skafferiet också. Man vet aldrig om det har varit en matfe där sen jag sist var och tittade.

K är på jobbet och A är tillbaka på sitt dagis efter en lång ledighet. Om jag är smart så ska jag nog fixa middagen redan, för jag kan tänka mig att jag kommer att hämta en mycket trött och lycklig liten kille. Lycklig kommer han nog förresten bara att vara tills han ser mig glänta på dörren in till Tigern, sen kommer han att utbrista -Åhhhh dumma mamma! Du får inte komma äääääään! sen kommer jag att få mig en liten smocka någonstans, var beroende på om jag står eller har hunnit sätta mig ner. Men han slår aldrig bebisen i magen. Han kan vara på väg, sen hejdar han sig och riktar in smockan någon annanstans. Kärlek?

Det där surandet över att behöva bli hämtad så himla tidigt, ändå hämtar jag honom typ vid halv fyra till fyra, brukar gå över ganska snabbt. Hur ska det gå när han bara får vara på dagis till tre, när bebisen har kommit. Ojojoj...

Nu ska jag fixa till en fiskgratäng som A älskar. Sen ska jag kämpa på mig strumporna och vagga ner till bussen för att se om det är en lycklig-men-sur eller om det är en lycklig-men-trött A jag ska hämta. Säkert vet jag redan nu att han kommer att somna tidigt ikväll.

1 kommentar:

pia sa...

Precis som du. Du förstår vad jag menar.