lördag 12 januari 2008

Skiljer sig smaken söder och norr om stan?

Varför måste alla åka och handla samma säng som vi vill ha, just idag, jo för väljer man att handla på det stora möbelvaruhuset IKEA så får man räkna med att det man själv vill köpa, vill 1000 andra också köpa. Man är inte på något sätt unik med sitt köp. Vi har nu varit på jakt efter en säng till A, som alla andra föräldrar också verkar vilja ha till sina ungar. För de tar slut innan de kommer in. Har de andra föräldrarna hittat någon slags utlämningsställe som vi inte känner till? Direkt från lastbilen?

För några veckor sen var vi och skulle fixa möbler till A:s rum, han ska ju äntligen få ett alldeles eget rum att röja i. Men hur som helst vi står på IKEA och går och kollar att alla grejer verkligen finns hemma. Hyllor - check, Säng - check. Allt finns och i stora höga travar. Härligt!

Vi bestämmer att vi går den vanliga svängen först, ni vet genom alla rummen ner till alla måste-ha-grejer, innan vi plockar ihop alla stora gigantiska paket. Bad idea, very bad idea. För när vi hade strosat runt ett tag som lyckliga familjen och provbott i alla rummen, pekat, klämt, provsuttit, känt på och fikat, skulle vi gå och hämta paketen och ställa oss i köerna. Då var ju säng djäveln slut. De hade sålt den sista en kvart innan vi kom tillbaka. Ahhhhh...

De hade alltså sålt ett berg av sängar på 2 timmar. Ett Mont Everest berg av fina små barnsängar.
- Kom gärna tillbaka om två veckor då får vi in ett till Mont Everest berg med sängar, säger en söt säljare.

Igår fick de då äntligen in det där gigantiska berget med sängar. Både till Kungens kurva och till Barkarby. Men eftersom vi inte har bil så är vi sååååå beroende av t ex min stackars pappa som i tid och otid får komma och köra, bära och svettas för våran skull. Vi kan liksom inte bara köra dit och handla den. Utan det blir stor planering. Fram med pannlampor, kartor, tidtagarur....

Men pappa ställer alltid upp, vi kör dit på söndag. Jaaaaaa!!!!!

Vid två tiden surfar jag in och bara kollar läget. Då är den slut igen! Men, den finns fortfarande i Barkarby. Man får ju hoppas att det skiljer sig lite i inredningssmak söder och norr om stan.

Nu kommer jag att glutta och hålla koll hela tiden på IKEA-sajten. Men jag har ju inget annat för mig.

Inga kommentarer: